Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Spørg om IPR

25. juni 2013

I Chas. Hudes spørgehjørne svarer vores erfarne IPR-rådgivere på alle typer af spørgsmål om immaterielle rettigheder. Denne gang får du svar på, hvad forskellen på ® og TM er.

Vores kunder spørger os ofte:

”Hvad er forskellen på ® og TM? Må jeg selv vælge, hvad jeg vil sætte på mit produkt? og SKAL det være der eller er det frivilligt?”

Chas. Hudes varemærkerådgiver Sine Bramming Platz, der er European Trade Mark and Design Attorney svarer:

Som tommefingerregel siger man, at ® refererer til et registreret varemærke, mens TM refererer til et uregistreret, ibrugtaget eller ansøgt varemærke. I visse retskredse, bl.a. USA, Kina og England, er det ikke tilladt at bruge ®, hvis mærket ikke er registreret, idet dette anses for en vildledende oplysning.

Brugen af ® medfører ikke en udvidelse af beskyttelsen af den varemærkeregistrering, der relateres til, men signalerer status på det pågældende mærke som registreret. Alligevel kan det være tilrådeligt af flere årsager at forsyne sit varemærke med et ®, dels på grund af den signalmæssige værdi, dels fordi der kan være juridiske fordele herved f.eks. i forhold til at hævde ond tro hos modparten i forbindelse med en krænkelse.

I Danmark er det helt frivilligt, om man vil bruge TM eller ®.

Har du brug for en vurdering af din egen situation, så er du meget velkommen til at kontakte Sine Bramming Platz.

Send os et spørgsmål
Har du selv et spørgsmål om IPR? Så skriv til os i dag. Spørgsmål der offentliggøres i nyhedsbrevet belønnes med 6 flasker god vin. Vi holder dit navn og din virksomhed anonym ved offentliggørelse, hvis du ønsker det.

Send dit spørgsmål her.

Vi glæder os til at høre fra dig.