Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Spørg om IPR

25. september 2013

I Chas. Hudes spørgehjørne svarer vores erfarne rådgivere på alle typer af spørgsmål om immaterielle rettigheder. Denne gang handler det især om timing:

"Vi har lige vist vores nye produkt frem på en messe i Tyskland, og der var meget stor interesse for det! Er det for sent at designbeskytte produktet nu - eller kan vi stadig nå det?"

Dette spørgsmål kan vi heldigvis svare ja til i mange lande. Normalt vil der ligesom ved patenter være et (nyheds)krav om, at et design ikke må være vist frem, inden det beskyttes og der indleveres designansøgning. Men en undtagelse fra dette åbner mulighed for, at man alligevel kan designregistrere udseendet af et nyt produkt i nogle lande og områder i verden.

Undtagelsen kaldes for en "nyhedsskånefrist", og den opererer med en tidsramme på 12 måneder. I praksis betyder dette, at man i f.eks. Danmark og alle øvrige 27 EU-lande stadig kan nå at designregistrere et produkt – og opnå en designret til dets udseende – hvis det sker inden for 12 måneder efter, at produktet er blevet vist offentligt frem.

Dette er en stor fordel, da man så kan afvente kundernes reaktion på produktet, inden der investeres i designbeskyttelse. Man skal dog være opmærksom på, at reglerne ikke er ens internationalt. Derfor kan man - ved offentliggørelse af produktet, inden designansøgning er indgivet -  risikere af afskære sig fra at få produktet designbeskyttet i de lande, som ikke har denne undtagelse.

Send os et spørgsmål
Har du selv et spørgsmål om IPR? Så skriv til os i dag. Spørgsmål der offentliggøres i nyhedsbrevet belønnes med 6 flasker god vin. Vi holder dit navn og din virksomhed anonym ved offentliggørelse, hvis du ønsker det.

Send dit spørgsmål her

Vi glæder os til at høre fra dig.