Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Nye regler for europæiske afdelte patentansøgninger

22. januar 2014

Nye regler fra april 2014 gør det muligt for afdelte europæiske patentansøgninger at indgive ansøgning efter den nuværende 24- måneders frist er overskredet.

1. april 2014 træder der nye regler i kraft for indgivelse af europæiske afdelte ansøgninger. Reglerne medfører, at i alle europæiske patentansøgninger, som verserer pr. 1. april, bliver det igen muligt at indgive afdelte ansøgninger, også selv om den nuværende 24-måneders frist er overskredet.

De nye regler giver anledning til nogle strategiske overvejelser:

Vent med at besvare EPO godkendelsen
Hvis EPO har udstedt en godkendelsesskrivelse – hvor ansøger skal acceptere den godkendte tekst, indlevere oversættelse af kravene til de øvrige to officielle sprog samt betale det officielle udstedelsesgebyr for at besvare skrivelsen – og 4-måneders fristen for at besvare godkendelsesskrivelsen udløber inden 1. april 2014, kan det være en god idé at vente med at svare. Og i stedet gøre brug af muligheden for at udskyde fristen 2-3 måneder ved at anmode om "further processing" (genoptagelse af ansøgningen) og betale gebyret herfor.

En anden mulighed for at forlænge fristen er at indlevere anmodning om ændring af krav, beskrivelse og/eller tegninger.

Få revurderet FTO-analysen
Har man for nylig fået foretaget en Freedom-to-Operate (FTO) analyse på det europæiske marked, er det tilrådeligt at revurdere analysen i forhold til alle verserende europæiske patentansøgninger.

Verserende patentansøgninger med en tidlig indleveringsdato – hvor fristen for at indlevere en afdelt ansøgning ifølge de gældende regler er overskredet – kan nemlig blive relevante igen, da ansøgerne nu får mulighed for at indlevere europæiske afdelte ansøgninger.

Kontakt os for yderligere information - og hvis du har spørgsmål om de nye regler.