Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Europæisk database styrker myndighedernes jagt på kopiprodukter

22. januar 2014

Europæiske Observationscenter for Krænkelser af Intellektuelle Ejendomsrettigheder har lanceret Ny Enforcement Database der opfanger piratkopierede varer.

Det Europæiske Observationscenter for Krænkelser af Intellektuelle Ejendomsrettigheder har lanceret sin længe varslede Enforcement Database, der er udviklet som en praktisk hjælp til myndighederne.

Med den nye database er der skabt en bro mellem rettighedshavere og myndigheder såsom toldvæsen, skat, politi og anklagemyndighed, som i deres daglige arbejde kan bruge databasen som en sikker, central kilde af information og dokumentation om et stort antal produkter.

Upload dine produktdata
Varemærkeejere kan selv vælge den information, de ønsker at uploade til databasen for at sikre, at myndigheder over hele Europa har øjeblikkelig adgang til deres produktdata. Og dermed lettere kan opfange piratkopierede eller forfalskede varer.

Oplysningerne i databasen er oversat til alle officielle sprog i EU, og systemet vil også gøre det muligt for rettighedshavere at anmode om toldingriben direkte i COPIS toldsystemet.

Et effektivt nyt værktøj
Brug af databasen er gratis, og eneste forudsætning for tilmelding er et gyldigt registreret varemærke i EU. Observationscenterets seneste IP-studie viser, at en stor del af Europas industri har et markant behov for beskyttelse af intellektuel ejendomsret. Ved at bruge den nye database aktivt kan varemærkeejere hjælpe med at understøtte kampen mod piratkopiering og varemærkeforfalskning. Jo flere deltagere, desto mere effektivt bliver dette nye værktøj.