Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Fra laboratoriekittel til strategisk rådgivning

14. marts 2016

Mattias Salling Dahllöf, Patent Attorney og ph.d. i sundhedsvidenskab, er ny rådgiver hos Chas. Hude med speciale i patentret inden for biotech og medico:

- Jeg kan blandt andet tilbyde kunderne en bred indsigt i bioteknologi og kemi i kraft af min baggrund i den biomedicinske diabetesforskning. Og det er fantastisk at kunne omsætte denne indsigt til optimering af kundernes forretning.

- Hos Chas. Hude ligger vi inde med en omfattende viden om morgendagens produkter og løsninger. I den daglige rådgivning af kunderne er det spændende at bruge den viden til nye løsninger og strategiske forslag – med kommercielle muligheder, som kunden ikke altid selv har overvejet. Men den største tilfredsstillelse er, når vi bidrager til, at en idé realiseres og ender som et nyt, innovativt produkt på markedet.

Vi skal styrke kunden i markedet
Som ny medarbejder hos Chas. Hude deltager Mattias Salling Dahllöf løbende i nationale og internationale kurser i patentret, så han kender hele processen fra første kundemøde, og til patentet kan udstedes:

- Det er afgørende, at vi forstår kundens forretning i forhold til markedet og patentretten. Chas. Hude leverer analyse og rådgivning samtidig med, at vi varetager kontakten til myndighederne gennem patenteringsprocessen. Det kræver, at vi kan sætte os ind i detaljerne i en opfindelse, identificere de immaterielretslige problemer og foreslå løsninger, der styrker kunden i markedet. En vigtig del af dette arbejde er at have øje for at udvikle kundens forretning på baggrund af succesfuld innovation.

Det kommercielle fokus
Overgangen fra et videnskabeligt forskermiljø til rådgiverstillingen hos Chas. Hude har givet et nyt kommercielt fokus:

- At skulle forholde sig til, om en løsning ikke bare er videnskabeligt bæredygtig, men også en god forretning, er sundt. Jeg skal bruge mine kompetencer på en ny måde og samtidig gå i dybden med begreber som nyhedskrav, prior art og Office actions.

- Ikke to opgaver er ens, når man arbejder med patentering. Jeg skal hurtigt og effektivt kunne sætte mig ind i ny teknologi og bruge denne indsigt til en beskrivelse af en opfindelse, som forhåbentlig er både unik og nyskabende. I sidste ende handler det om, at kunden opnår den beskyttelse, der sikrer, at ny teknologi kan komme på markedet – og dermed fremme yderligere innovation.