Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Fupfaktura - pas på derude

27. juni 2016

Flere og flere rettighedshavere oplever at modtage mails, breve m.v. fra firmaer, der udgiver sig for at være en officiel myndighed og fremsender en faktura.

Selvom man har stor erfaring med håndtering af IPR-porteføljer, kan disse henvendelser være svære at gennemskue. For firmaerne bruger ofte logoer eller navne, der minder meget om EUIPO eller andre relevante myndigheder. Samtidig har de fleste mennesker travlt, og øjet har det med at snyde hjernen, når logoer ligger tæt op ad hinanden.

I travlheden bliver afsenderen ikke altid tjekket tilstrækkeligt, og derfor ender en hel del af disse fupfakturaer desværre med at blive betalt – fordi man ikke vil risikere at misse en vigtig deadline eller lignende. Ofte er fakturaerne på forholdsvis store beløb (over 10.000 kr), og det kan være ualmindelig svært at få sine penge igen, hvis fejlen overhovedet bliver opdaget.

Firmaerne er desuden meget aggressive i deres tilgang. De formulerer sig på en måde, så modtageren tror, at det er et krav, at regningen skal betales, hvis man ikke vil miste sin rettighed. Regningerne er ofte så dygtigt lavet, at de skal ses særdeles grundigt igennem, før man opdager, at der er tale om en fupfaktura.

Modtager du en faktura eller et brev fra en part, der ikke er EUIPO, DKPTO eller lignende, anbefaler vi at dobbelttjekke, hvad der tilbydes – og om afsenderen er troværdig. Er du på nogen måde i tvivl, er du meget velkommen til at kontakte os for en nærmere vurdering – og få svar på, om fakturaen skal betales eller kan makuleres.