Accept af cookies fra Chas. Hude

Vi benytter cookies til flere formål, bl.a. til at forbedre din brug og oplevelse af hjemmesiden.

 

Tabt mulighed at EMA går til Amsterdam

09. februar 2018

Da EU's ministerråd stemte om placeringen af Det europæiske lægemiddelagenturs, EMAs, nye hovedkvarter, levede håbet om København som værtsby frem til anden afstemningsrunde. Men som bekendt endte EMA i Amsterdam.

Set fra direktørstolen i en IPR virksomhed er det et ærgerligt resultat for den samlede IPR branche i Danmark.

”I forvejen er området på begge sider af Øresund et Life Science-kraftcenter, der med sit tætte samarbejde mellem industri og forskningsinstitutioner næsten kun kender sin mage i Boston-området. Havde EMA fundet vej til København ville det have medvirket til en yderlige vitalisering af området, også for IPR-branchen – fordi mange virksomheder sandsynligvis ville have lagt medicinske funktioner, kommercielle afdelinger og forskningsafsnit i Danmark, ” siger Marianne Johansen, der er CEO og partner i Chas. Hude.

Selvom EMA ikke kommer til at ligge i København, så vil flytningen sandsynligvis betyde, at der kommer en vis dynamik i organiseringen af en del af medicinalindustrien.

”Alt andet lige har debatten budt på en god mulighed for at vise, hvad Danmark også kan tilbyde verdens medicinalvarevirksomheder, herunder højt specialiseret viden om de muligheder, der er for state-of-the- art løsninger inden for alle aspekter af IPR, ” understreger Marianne Johansen.

Et af Chas. Hudes fokusområder er netop inden for Lifescience. Hvis du ønsker at vide mere om hvad Chas. Hude tilbyder på dette felt så kontakt os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her