Louise Floor Frellsen

Patent Attorney

T: +45 33 19 34 73

M: +45 27 74 34 73

lff@chashude.com

Uddannelse

Ph.d., Institut for fotonik, Danmarks Tekniske Universitet, 2016
MSc., Fysik og nanoteknologi, Danmarks Tekniske Universitet, 2013
B.Sc., Fysik og nanoteknologi, Danmarks Tekniske Universitet, 2011

Rådgivning

Louise rådgiver om patenter inden for alt der har med fysik at gøre. Lige fra mekaniske systemer til integreret elektronik, hvor hun kan også hjælpe med spørgsmål om software. Hendes faglige speciale går på alt der har med lys, lasere og fotoners kvanteeffekter at gøre, men har også rig erfaring med klassisk mekanik i alt fra motorer til reolsystemer.

For Louise er det et privilegium at høre om kundernes spændende idéer og finde løsninger på alverdens udfordringer. Siden hun kom til hos Chas. Hude i januar 2019 har Louise opbygget erfaring med ansøgningsskrivning, sagsbehandling, oppositionssager og patenteringsstrategi. Arbejdet med patenter giver mulighed for at beskæftige sig med flere af fysikkens afgrene frem for at specialisere sig i ét enkelt område. Begejstringen for patentområdet deler Louise her på siden og på sin blog Patentkontoret hos Ingeniøren.

Louise er uddannet civilingeniør i fysik og nanoteknologi fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Under bacheloren og kandidaten skabte hun sig et bredt fundament, hvor hun forsøgte at få så mange afkroge af fysikken som muligt med. Under hendes ph.d. ved DTU Fotonik specialiserede hun sig i optik og fotonik. Især i forhold til integrerede fotoniske kredsløb, både i forhold til design og produktion af disse i det lokale renrum. Her fik hun også stiftet bekendtskab med machine learning i form af topologioptimering.

Efter sin ph.d. fortsatte Louise som postdoc i kvanteoptik ved DTU Fysik, hvor hun undersøgte samspillet mellem kvantetilstande og magnetfelter. Denne postdoc var støttet af Danmarks Innovationsfond og var med henblik på at udvikle nyt diagnostisk udstyr. Med dette projekt Louise stiftede bekendtskab med vigtigheden af IP-beskyttelse og dens rolle for start-ups.

Louise har erfaring fra den private forskningssektor via et eksternt ophold ved IBMs T.J. Watson Research Center i New York, hvor de også arbejdede med integrerede fotoniske kredsløb.