Julie Maria Lykke

European Patent Attorney

M: +45 27 74 34 52

jml@chashude.com

Julie Maria Lykke er med til at sikre og beskytte patentrettigheder for vores danske og udenlandske kunder.

Julie rådgiver danske og udenlandske virksomheder om indsigelser, appeller, krænkelsesvurderinger, IP-strategier, retssager og generel patentering.

I sit arbejde sætter Julie særligt fokus på at skabe værdi for kunderne, bl.a. ved at have sans for detaljerne samtidig med at hun også har blik for den store sammenhæng og kommercielle kontekst.

Før Julie kastede sig over patentområdet, blev hun uddannet cand.scient. fra Aarhus Universitet og tog efterfølgende en ph.d.-grad fra Københavns Universitet. Julie har specialiseret sig indenfor astrofysik, men har et bredt akademisk afsæt i fysik såsom kvantefysik og nanoteknologi. Hun nyder at fordybe sig i teoretiske emner, men også i at finde praktiske løsninger på problemstillinger. Glæde ved fordybelse kommer indenfor patentområdet bl.a. til udtryk ved, at hun nyder at grave ned i tidligere retspraksis, når opgaven kræver det, fx i forbindelse med indsigelsessager.

Teknologisk spænder Julies kompetencer bredt. Blandt de tekniske specialer er elektronik, software, fotonik, fysik, optik og medicinsk udstyr.

Julie har solid erfaring som patentrådgiver for både iværksættere, SMV’er og store internationale virksomheder med store patentporteføljer. Siden 2016 har hun beskæftiget sig med rådgivning inden for patentområdet. I 2021 bestod hun den europæiske patentagenteksamen.

Karriere

European Patent Attorney, Chas. Hude, 2024 -
European Patent Attorney / Patent Attorney / Associate Patent Attorney / Trainee Patent Attorney, Zacco, 2016 - 2023

Uddannelse

European Patent Attorney, Centre d'Etudes Internationales de la Propriété Intellectuelle (CEIPI), 2021
Ph.d., Astrofysik, Københavns Universitet, 2016
Cand.scient., Astrofysik, Aarhus Universitet, 2012

Medlemskaber

ADIPA (Association of Danish Intellectual Property Attorneys)

EPI (European Patent Institute)