Designbeskyttelse sikrer dit design

Beskyt dit produkts udseende

Når dine design krænkes, falder værdien af dit brand. Med designbeskyttelse sikrer du din investering, giver investorerne sikkerhed og dit brand står stærkere mod konkurrenterne på markedet.  

Når du har registreret dit unikke design, kan du forsvare dit produkts udseende mod kopiering og efterligninger fra konkurrenter. En designbeskyttelse giver dig nemlig en eksklusiv eneret til designet i op til 25 år.

Designbeskyttelse giver også investorer og samarbejdspartnere større sikkerhed for, at dit produkts udseende er unikt og beskyttet – og i særlig grad, hvis du har sørget for, at der er foretaget de relevante forundersøgelser inden indlevering af din designansøgning.

På den måde kan du lettere tiltrække kapital eller skabe co-labs, som kan videreudvikle dit design og dit brand.

Sørg derfor for at beskytte dit produkts design fra starten, så du sikrer værdien af din virksomhed – nu og i fremtiden.

Hvornår skal jeg søge om designbeskyttelse?

Kort fortalt, så snart du har udviklet dit design og besluttet i hvilke lande, dit design skal produceres, markedsføres og sælges.

Vi anbefaler, at du tidligt i processen får vejledning af vores kompetente designrådgivere.

Spørgsmål og svar

Gennem årene har vi fået mange spørgsmål om designbeskyttelse af produkter som maskiner, emballager, møbler, tøj, tekstiler, legetøj, værktøj og fødevarer.

Vi har samlet en lang række af de spørgsmål om design og designbeskyttelse, så du kan få svar på, hvorfor man skal registrere sit design, hvad en designbeskyttelse typisk koster, og om der er fordele ved at samregistrere?

Co-labs: Vil du samarbejde med andre brands?

Co-labs: Vil du samarbejde med andre brands?

Ofte er designbeskyttelse et krav for at kunne indgå i professionelle samarbejder – også kaldet co-labs – for alle parter skal sikre deres økonomiske investering i samarbejdet.

En designbeskyttelse giver dig derfor et bedre grundlag for at indgå aftaler med andre, som vil benytte dit design – gennem licens til brug af designet eller køb af rettigheden til designet.

Strategisk rådgivning fra skitse til håndhævelse

Vores designrådgivere og -administratorer har mere end 20 års erfaring med at rådgive om den strategiske anvendelse af både varemærker, patenter og design.

De kan hjælpe med alt fra forundersøgelser til registrering af dit design og vurdering af, om dit produkt også bør beskyttes med et patent eller varemærke.