31. januar 2020

BREXIT: Hvad betyder det for EU-varemærker og designrettigheder?

Storbritannien træder som bekendt ud af EU den 1. februar 2020. Bliv klogere på, hvad det betyder for EU-varemærker og designrettigheder registreret i England og de øvrige EU-medlemslande. Og hvad med de varemærker, der ikke når at blive registreret inden overgangsaftalen udløber?

Der er indgået en overgangsaftale om, at EU-lovgivning fortsat gælder for Storbritannien indtil den 31. december 2020. I forhold til EU-varemærker og designrettigheder vil disse fortsætte som hidtil – også i Storbritannien – til udløbet af overgangsperioden.

Efter overgangsperioden vil registrerede EU-varemærker og designrettigheder fortsat være gyldige i de øvrige EU-medlemslande.

I Storbritannien vil registrerede EU-varemærker og designrettigheder blive konverteret til nationale varemærker og designrettigheder med samme prioritetsdato.

Det betyder reelt, at eksisterende rettigheder bliver splittet op i to rettigheder; varemærker og designrettigheder i EU og nationale varemærker- og designrettigheder i Storbritannien.

Hvad med varemærker, der ikke når at blive registreret?

I forhold til ansøgninger om EU-varemærker og designrettigheder, der ikke er endeligt registreret inden 31. december 2020, kan indehaveren vælge, om der skal ske konvertering af en ansøgning for rettigheden i Storbritannien. ​

Det er kun muligt at foretage denne konvertering i en begrænset pe​riode på 9 måneder efter 31. december 2020. ​

Herefter er der reelt tale om reel brexit for EU-varemærker og designrettigheder.

Vil du vide mere?

Vi orienterer løbende om betydningen af brexit, og vores kunder vil blive kontaktet direkte i forhold til EU-varemærker og designrettigheder.

Hvis du endnu ikke er kunde hos os og har brug for at tale om dine muligheder i forbindelse med brexit, så kontakt en af vores varemærkerådgivere Tina Jarl Christensen eller Vibeke Aagaard Bendtsen for uforpligtende råd.

Vibeke Aagaard Bendtsen

Lawyer, LL.M

T: +45 33 19 34 40
M: +45 27 74 34 40
E: vab@chashude.com