17. februar 2021

BREXIT: Undgå risiko for tab

Er dine EU-rettigheder endeligt registrerede? Hvis ikke, skal du være opmærksom på, at de efter Brexit ikke længere er gældende i Storbritannien. Bliv klogere på, hvordan du undgår risiko for tab, og hvad Brexit betyder for dine EU-varemærker og designrettigheder i forhold til Storbritannien.

Hvad sker der fx med de EU-varemærker, der ikke nåede at blive registreret inden Brexit?  

I Storbritannien vil registrerede EU-varemærker og designrettigheder blive konverteret til nationale varemærker og designrettigheder med samme prioritetsdato, og det betyder reelt, at eksisterende rettigheder bliver splittet op i to rettigheder; varemærker og designrettigheder i EU og nationale varemærker- og designrettigheder i Storbritannien.

I forhold til ansøgninger om EU-varemærker og designrettigheder, der ikke var endeligt registreret inden 31. december 2020, kan indehaveren vælge, om der skal ske konvertering af en ansøgning for rettigheden i Storbritannien, men det er kun muligt at foretage denne konvertering i en begrænset pe​riode på 9 måneder efter 31. december 2020. ​Herefter er der reelt tale om reel Brexit for EU-varemærker og designrettigheder.

Vil du undgå tab?

Vi orienterer løbende om betydningen af Brexit, og vores kunder vil blive kontaktet direkte i forhold til EU-varemærker og designrettigheder.

Hvis du endnu ikke er kunde hos os og har brug for at tale om dine muligheder i forbindelse med Brexit, så kontakt vores varemærkerådgiver Tina Jarl Christensen for uforpligtende råd.

Tina Jarl Christensen rådgiver om varemærkebeskyttelse

Tina Jarl Christensen

Lawyer

T: +45 33 19 34 46
M: +45 27 74 34 46
E: tjc@chashude.com