07. juni 2023

Samarbejde med SMVdanmark

Chas. Hude har indgået et strategisk samarbejde med brancheorganisationen SMVdanmark, der indebærer, at vi leverer rådgivning om immaterielle rettigheder - patenter, varemærker og design - målrettet iværksættere.

SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, har netop lanceret en portal målrettet iværksættere: smviværksætter.dk

Her kan nystartede virksomheder få vejledninger, skabeloner, links og rådgivning om mange forskellige emner, som fx regnskab, skat, jura, webshop, design/varemærke- og patentrettigheder og kapitalrejsning.

Viden, rådgivning og netværk
Ambitionen med iværksætterportalen er at gøre livet lidt nemmere for nye selvstændige, så de let kan finde rundt i regeljunglen og hurtigt indhente nyttig viden og få hjælp fra et ekspertteam, der kan rådgive i de forskellige faser af en virksomheds udvikling.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, forklarer:

”Iværksættere har typisk et ret hektisk liv i starten og har svært ved at overskue alt dét, en ny virksomhed kræver. Så på SMViværksætter.dk kan de få rådgivning til fx deres skatteregnskab, så de ikke går glip af fradrag, og dé der selv bygger deres webshop kan fx få rådgivning til at sætte den rigtige betalingsløsning op til shoppen. Og når ens virksomhed er klar til at skalere op, hjælper SMViværksætter med vejledning og rådgivning til det helt rigtige pitch og guider videre til vores partnere, der hjælper med at finde investorer.”

Beskyt din forretning
Det er European Patent Attorney Bianca Bothmann og varemærkechef David Würgler, som SMVdanmarks iværksættere kan rådføre sig med via portalen, hvis de har spørgsmål om, hvordan man kan sikre sig sit design, sin idé eller sit varemærke.

”Vi rådgiver iværksættere under idéfasen, opstarten og etableringen, så der kan blive taget hånd om de afgørende rettigheder i rette tid. Det er nemlig afgørende at indtænke immaterielle rettigheder som patenter, varemærker og designbeskyttelse som en vigtig del af forretningsstrategien. Også for iværksættere," siger David Würgler.

Bianca Bothmann supplerer:

“Som medlem af SMVdanmark kan iværksættere booke et gratis indledende rådgivningsmøde hos os. Her vil vi vurdere muligheder og eventuelle udfordringer i forhold til beskyttelse og håndhævelse af innovative idéer og særlige forretningskendetegn. Og vi kan også hjælpe med at udarbejde en såkaldt IPR-strategi, som er et godt kort at have på hånden i forhold til investorer, hvis iværksætteren skal rejse kapital.”

Vi samarbejder også med SMVdanmark om seminarer og inspirationsmøder om relevante emner som patenter, varemærker og designbeskyttelse målrettet iværksættere og start-ups.

Viden til vækst

Viden til vækst

Er du iværksætter, start-up eller SMV og på udkig efter en platform, hvor du kan hente viden til vækst? 

Så tag et kig på SMVdanmark's nye initiativ.

Her finder du forskellige ressourcer og værktøjer og får personlig rådgivning, du har brug for, når du skal udvikle din virksomhed.

Vi har solid erfaring med rådgivning af iværksættere. Gennem tiden har vi rådgivet mange idérige og opfindsomme iværksættere og start-ups, blandt andet Carmen Curlers, der tilbage i 1960’erne skabte et af danmarkshistoriens største iværksættererhvervseventyr med den elektriske papillot. Vi bistod både Carmen Curlers med patenter og varemærkebeskyttelse i Danmark og udlandet. I dag rådgiver vi blandt andet iværksættere som Birdie, der står bag en innovativ og prisbelønnet indeklimamåler, smykkedesigneren Maria Black og Greenbow, der som Danmarks nye grønne elselskab vil gøre det nemt at være elbilsejer.

Iværksætterånd

Iværksætterånd

Manden bag vores firmanavn, Charles von der Hude, var selv en driftig iværksætter i sin samtid.

I 1896 etablerede han et af landets første patentbureauer blot to år efter, at den danske patentlov så dagens lys.

Han var – som vi er i dag – passioneret optaget af at beskytte innovative idéer og originale opfindelser.

Kontakt os

Vi hjælper startup-virksomheder og iværksættere med produktbeskyttelse og IPR-strategi.

Vi tilbyder strategisk og værdiskabende rådgivning om alle aspekter inden for patenter og ophavsret, immaterielle rettigheder, varemærker og design, brugsmodeller og kommercialisering af viden og teknologi.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

Bianca Bothmann

Bianca Bothmann

European Patent Attorney

M: +45 27 74 34 75
bb@chashude.com

 

David Würgler

David Würgler

Varemærkechef

M: +45 21 41 41 91
dw@chashude.com