24. august 2023

Seminar: Mød Birdie & SIRÈNE

I samarbejde med erhvervsorganisationen SMVdanmark inviterer vi til seminar om iværksætteri og immaterielle rettigheder.

De er unge. De står bag innovative produkter, der gør en forskel og som har stort internationalt potentiale. De brænder for deres idéer, og så giver de gerne inspiration og gode råd til dig, der også har iværksætterdrømme.

Fra idé til forretning
Mød iværksætterne bag Birdie og SIRÈNE, der deler ud af deres erfaringer, bump på vejen, succeser, held, dygtighed og kunsten at aktivere brugerne af deres produkter. Hør om deres rejse fra idé til forretning.

Tid & Sted

Tid & Sted

Tirsdag den 26. september 2023
kl. 16:00 til 19:45

SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 S København

Birdie: Indeklimamåleren der ikke måtte hedde Canairi

Birdie har udviklet en innovativ indeklimamåler, der er udformet som en gul kanariefugl. Produktet har høstet flere internationale designpriser og sælges i dag i hele verden. Særligt på europæiske og amerikanske markeder flyver ordrerne afsted.

Designet med den gule fugl refererer til tidligere tiders minedrift, hvor minearbejderne tog en kanariefugl med sig ned i minen, hvor fuglen fungerede som måler af luftkvaliteten. Faldt fuglen om, vidste minearbejderne, at de skulle skynde sig ud, da iltindholdet ikke længere var højt nok. Og til at begynde med, hed firmaet og produktet faktisk også Canairi med reference til kanariefuglen i minen.

Alt går strygende, indtil en stor amerikansk virksomhed pludselig mener, at de har retten til navnet på både virksomheden og produktet. Hvad gør man så? Hvorfor måtte Birdie ikke hedde Canarie?

SIRÈNE: Det skal være trygt for alle at færdes overalt. Også alene.

De fire kvindelige iværksættere, der står bag overfaldsalarmen SIRÈNE, har alle oplevet at blive antastet enten i nattelivet eller i offentlig transport. De har også mærket utrygheden ved at færdes alene fx på vej hjem fra byen. 

”For os handler det i høj grad også om at gøre opmærksom på en problematik i samfundet. Udover at bidrage til samfundsdebatten, så vil vi også gerne bidrage med en løsning, hvis formål er at mindske overfald og utryghed,” siger Kristine Skovgaard, co-founder af SIRÈNE, og uddyber konceptet:

”SIRÈNE er en lille, diskret overfaldsalarm, som du nemt kan placere i dit nøglebundt, i din taske, lomme eller som du kan gå med i hånden. Et lille tryk på alarmen kan gøre en stor forskel. På den måde sender du nemlig et signal til vores korps af Runners i nærområdet. Vores Runners har en app på deres telefon, der giver besked om, hvor der er brug for hjælp. Et virtuelt kort og en rutebeskrivelse sender Runneren i den rigtige retning, så Runneren kan agere vidne, deskalere situationen eller kontakte politiet.”

Find ud af hvordan SIRÈNE allerede inden produktlancering har skaffet over 2.000 frivillige personer til deres community af Runners, der står klar til at rykke ud og hjælpe.

Program

Program

Kl. 16.00 - 16.30: Registrering, netværk og kaffe
Kl. 16.30 - 16:40: Velkomst ved SMVdanmark
Kl. 16.40 - 17:20: Birdie: Indeklimamåleren der ikke måtte hedde Canairi 
Pause / netværk
Kl. 17.40 - 18.20: SIRÈNE: En tryghedsskabende alarm, der er forbundet til et community af Runners, klar til at hjælpe.
Kl. 18.20 - 18.40: Beskyt din virksomhed med immaterielle rettigheder
Kl. 18.40 - 19.45: Netværk og forfriskninger

European Patent Attorney Bianca Bothmann og varemærkerådgiver Alexander Gantzler Døssing fortæller om, hvilken betydning patenter og varemærker spiller, når man vil sikre sig sine rettigheder som virksomhed.

Kontakt os

Vi hjælper startup-virksomheder og iværksættere med produktbeskyttelse og IPR-strategi.

Vi tilbyder strategisk og værdiskabende rådgivning om alle aspekter inden for patenter og ophavsret, immaterielle rettigheder, varemærker og design, brugsmodeller og kommercialisering af viden og teknologi.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om dine muligheder.

Bianca Bothmann

Bianca Bothmann

European Patent Attorney

M: +45 27 74 34 75
bb@chashude.com

 

Alexander Gantzler Døssing

Alexander Gantzler Døssing

Varemærkerådgiver

M: +45 27 74 34 40
aga@chashude.com