30. december 2019

Nytår med et brag

I Louises nye blogpost på ing.dk ønsker hun et godt nytår, og fortæller om patenter, der har med fyrværkeri at gøre. Læs blogpostet her og bliv klogere på hvordan vi får fyrværkeri skudt af sted – og især om hvordan vi sørger for, at det er sikkert at gøre.

Fyrværkeri er en af de ting, vi her i Danmark forbinder med fejring af nytåret.

Som de fleste nok ved, blev fyrværkeriet opfundet for mange hundrede år siden i Kina, så det er der ikke meget nyt i. Alligevel ser vi læssevis af patenter, der har med fyrværkeri at gøre.

Alt det rundt om

Langt de fleste af de patenter, der bliver søgt, der har med fyrværkeri at gøre, har netop kun med fyrværkeri ”at gøre”. Det handler altså ikke så meget om, hvad det er for nogle kemikalier, der bliver puttet i, men mere om hvordan vi får det skudt af sted – og især om hvordan vi sørger for, at det er sikkert at gøre.

Man kommer jo ikke rigtig udenom, at det at lave eksplosioner for sjov, er en lidt risikabel affære, så der er rig mulighed for at videreudvikle, hvordan vi passer på os selv og hinanden, når nu vi insisterer på at lege med krudt.

Patenterne inden for området strækker sig fra at flytte rundt på store mængder fyrværkeri, når det skal ud til butikkerne, som for eksempel en kombineret fragtbeholder og fremvisningsstander.

Læs blogpostet og kommentarer på Ingeniøren

Louise Floor Frellsen

Patent Attorney

T: +45 33 19 34 73
M: +45 27 74 34 73
E: lff@chashude.com