31. august 2020

Vi er mere forskellige, end vi tror

Så er der nyt indlæg på Patentkontoret-bloggen af vores kollega Louise Floor Frellsen. Denne gang er det en lille introduktion til hvordan patenter og ansøgninger for disse påvirkes af landes patentsystem, og hver deres praksis. Louise kigger nærmere på, hvordan det påvirker hvem der kan få patent, hvad man kan få patent på og selve ansøgningen.

Tidligere handlede det om internationale samarbejder, men selvom der er vidt gribende aftaler, har landene hver deres patentsystem, og hver deres praksis. Det påvirker både, hvad man kan få patent på, hvordan ansøgningen skal skrives for at kunne blive godkendt og i sidste ende også, hvor meget et givent patent beskytter i et specifikt land.

Det europæiske patentsystem, er det jeg ved mest om, og det er jeg stadig ved at lære om, så jeg har kun lige ridset i overfladen af de andre systemer. Men selv for de garvede i feltet er det helt normalt, at man har agenter rundt omkring i verden, der kan hjælpe med, hvordan de enkelte begreber tolkes lokalet (og kan landets sprog) – faktisk er det ret normalt, at det kun er folk med en uddannelse i det lokale system og evt. også adresse i samme land, som må repræsentere folk overfor de lokale myndigheder.

Hvem kan få patent?

Et af de rigtig vigtige spørgsmål i et patentsystem er, hvem der har retten til et patent. I Europa er reglen, at det er den første, der har indsendt en ansøgning.

Læs blogpostet og kommentarer på Ingeniøren

 

Louise Floor Frellsen

Patent Attorney

T: +45 33 19 34 73
M: +45 27 74 34 73
E: lff@chashude.com